Διακοπές με το μωρό Τι να πάρω μαζί μου(συμβουλές)
Συμβουλές

Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;

Οι διακοπές με το μωρό αποτελούν μια πρόκληση για κάθε γονιό καθώς δεν γνωρίζει  ακόμα ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός που πρέπει να κουβαλήσει. Ωστόσο, με τον προσεκτικό σχεδιασμό, μπορούμε να συγκεντρώσουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να περάσουμε υπέροχες οικογενειακές διακοπές. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει ό,τι πρέπει να έχουμε μαζί μας για να καλύψουμε τις ανάγκες του μωρού μας. 

Βρεφικά Ρούχα

Η βαλίτσα του μωρού στις διακοπές πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές αλλαξιές ρούχων. Καλό θα ήταν να υπολογίσουμε πως καθημερινά θα χρειαστούμε 2-3 αλλαξιές, ειδικά αν πάμε στην παραλία. Ακόμα, είναι καλή ιδέα να έχουμε και λίγο απορρυπαντικό μαζί μας για κάθε ενδεχόμενο.

Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;
Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;

Πάνες και μπανιερά

Οι πάνες είναι απαραίτητες για τη βαλίτσα του μωρού. Μαζί με αυτές επίσης θα πρέπει να θυμηθούμε να κουβαλήσουμε ένα καθαριστικό για το μωρό, καθαρές πετσέτες και μωρομάντηλα. Ακόμα, το ταξίδι μας θα γίνει πιο άνετο με μια υφασμάτινη αλλαξιέρα που θα μας επιτρέπει να αλλάζουμε εύκολα και γρήγορα το μωρό μας.

Φυσικά, το μπιμπερό ανήκει στον απαραίτητο εξοπλισμό του μωρού. Ωστόσο, για τις διακοπές θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως έχουμε κι ένα εφεδρικό, καθώς κι έναν αποστειρωτή. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας φόρμουλα γάλακτος ώστε να μην την αναζητούμε στον προορισμό μας.

Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, θα πρέπει να θυμηθούμε να συμπεριλάβουμε και αρκετές πιπίλες. Καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας ορισμένες εφεδρικές καθώς μπορεί να πέσουν και να λερωθούν κατά τη διάρκεια της βόλτας. Ένα πιαστράκι για την πιπίλα μπορεί να αποδειχθεί πολύ πρακτικό.

Για την περίοδο τον διακοπών, πρέπει να βρούμε ένα ελαφρύ καρότσι που να μπορούμε να το μεταφέρουμε χωρίς κόπο. Το καρότσι που θα επιλέξουμε θα ήταν καλό να διαθέτει κουκούλα για προστασία από τον ήλιο. Επίσης, θα πρέπει να μπαίνει στην ανάκληση για να μπορούμε να κοιμίσουμε το μωρό μας στη βόλτα.

Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;
Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;

Μαζί με το καρότσι, θα ήταν καλό να έχουμε μαζί μας κι έναν εργονομικό μάρσιπο. Μερικές φορές τα μωρά είναι ανήσυχα στο καρότσι και γκρινιάζουν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να τα βαλουμε στο μάρσιπο, πράγμα που θα τα ηρεμήσει.

Αν σκοπεύουμε να πάμε διακοπές με το αυτοκίνητο, θα ήταν καλό να προμηθευτούμε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Μαζί με αυτό, μπορούμε να βρούμε και παιχνίδια αυτοκινήτου για να κάνουμε τη διαδρομή πιο ευχάριστη για το μωρό μας.

Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;
Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;

Βιβλιάριο υγείας και ταξιδιωτικά έγγραφα

Πριν φύγουμε για διακοπές, πρέπει να ελέγξουμε την τσάντα μας για όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Για παράδειγμα, αν πάμε ταξίδι στο εξωτερικό, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας το διαβατήριο του μωρού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουμε μαζί μας το βιβλιάριο υγείας του.

Φαρμακείο διακοπών

Στις διακοπές μπορεί να συμβούν πολλά απρόοπτα. Για αυτό και θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ορισμένα βασικά φάρμακα. Τέτοια είναι κάποια παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντισταμινικά, καθώς και κρέμα για τα τσιμπήματα. Επιπλέον, θα πρέπει να προμηθευτούμε και ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;
Διακοπές με το μωρό | Τι να πάρω μαζί μου;

Παρκοκρέβατο και κουνουπιέρα

Πριν αναχωρήσουμε για τον προορισμό μας, θα ήταν καλό να επικοινωνήσουμε με το κατάλυμά μας για να μάθουμε αν διαθέτουν παρκοκρέβατα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έχουμε ένα μαζί μας ένα πτυσσόμενο έτσι ώστε να μεταφέρεται εύκολα, και να προσφέρει άνεση για το μωράκι.

Η παραπάνω λίστα μας επισημαίνει τι πρέπει να έχουμε μαζί μας κατά τη διάρκεια των διακοπών με το μωρό μας. Μπορεί να φαίνονται πολλά, ωστόσο η εμπειρία των διακοπών με το μωράκι θα δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις που κρατάνε μια ζωή!

Η πιο σημαντική προσθήκη στις αποσκευές μας είναι η καλή διάθεση!