Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά
Προτάσεις

Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά

Κάθε γονιός επιθυμεί το καλύτερο για το παιδάκι του, και ενδιαφέρεται φυσικά για τη σωστή ανάπτυξη του χαρακτήρα του. Ένα σκυλάκι, θα προσφέρει χαρά, αγάπη και ενέργεια σε όλη την οικογένεια, ενώ ταυτόχρονα θα μεγαλώνει καθημερινά μαζί με το παιδί, δίνοντάς του σημαντικά μαθήματα ζωής. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους, αναπτύσσουν καλύτερα τις κοινωνικές τους δεξιότητες, και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν άγχος ή κατάθλιψη. Μαθαίνουν επίσης για την υπευθυνότητα και την ενσυναίσθηση φροντίζοντας τον τετράποδο φίλο τους!
Συνεπώς, η επιλογή της σωστής ράτσας είναι σημαντική, καθώς κάθε μία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που την καθιστούν κατάλληλη για σπίτι με παιδάκια. Παρακάτω σας προτείνουμε τις 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένειες με παιδιά.

1. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι η πιο συνήθης  επιλογή για οικογένεια με μικρά παιδιά λόγω της στοργής, πίστης, αγάπης καθώς και του προστατευτικού χαρακτήρα που έχουν. Η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη και διασκεδαστική, καθώς τους αρέσει να νιώθουν ότι έχουν ένα καθήκον, κάνοντάς τα παράλληλα ιδανικούς φύλακες για όλη την οικογένεια.

Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά
Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά

2. Beagle

Τα Beagle αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για παιδιά καθώς το μικρό τους μέγεθος, η ενεργητικότητά, και η ανεξάντλητη αγάπη τους για παιχνίδι είναι οι καλύτεροι λόγοι να το αποκτήσετε και να το λατρέψετε. Ο κοινωνικός τους χαρακτήρας τα κάνει αγαπητά σε όσους τα γνωρίζουν, ενώ τα παιδιά τα λατρεύουν για την αστείρευτη πηγή ενέργειάς τους.

3. Bulldog

Τα μπουλντόγκ είναι ήπιου χαρακτήρα σκυλάκια με έντονο χαρακτήρα, πιστά στην οικογένειά τους. Αγαπούν τα παιδιά και τους αρέσει να περνάνε χρόνο μαζί τους, τόσο σε πιο ήσυχες όσο και σε πιο ενεργητικές στιγμές. Σαν σκυλάκια προτιμούν έναν ήρεμο τρόπο ζωής με πολλές αγκαλιές, ύπνο και βόλτες, για αυτό και οι γονείς βρίσκουν σε αυτά, μια γλυκιά και πιστή συντροφιά για τα παιδάκια τους.

Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά
Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά

4. Golden Retriever

Τα Golden Retriever είναι η καλύτερη επιλογή για οικογένειες  με παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, μέχρι και λίγο μεγαλύτερη. Λατρεύουν τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους, είναι ευφυή και εξωστρεφή. Η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη καθώς είναι πανέξυπνα και ανθρωποκεντρικά. Λάτρεις των ομαδικών παιχνιδιών με όλη την οικογένεια, θα ταιριάξουν ακόμα περισσότερο σε ένα σπίτι με εξωτερικό χώρο ώστε να μπορούν να εκτονώνονται.

5. Κανίς

Μία φιλική, ευγενική και δραστήρια ράτσα σκύλου, τα κανίς είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για παιδιά. Με διαφορετικά είδη, τριχώματα και χαρακτήρες, είναι ένα σκυλί που κερδίζει με τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την καλή του συμπεριφορά. Ένα επίσης από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, αποτελεί το υποαλλεργικό του τρίχωμα που δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες με άτομα που έχουν αλλεργίες να το προτιμήσουν έτσι ώστε να μη στερήσουν από τα παιδάκια τους ένα πιστό τετράποδο φίλο!

Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά
Οι 6 καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά

6. Μπόξερ

Ένα γερό, δυνατό και πιστό σκυλί που θα προστατεύει ολόκληρη την οικογένεια καθώς νιώθει πως έχει την ευθύνη της. Από την πρώτη στιγμή δένεται τόσο με τα μέλη και τα μικρά παιδιά, που σχεδόν δίνει όρκο να τα προστατεύει σαν να είναι γονιός τους. Τα μπόξερ είναι παιχνιδιάρικα, ενεργητικά και έξυπνα, μια εξαιρετική επιλογή για οικογένεια που θέλει να νιώθει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και περνάνε δημιουργικό χρόνο παίζοντας ανέμελα.

Η επιλογή της κατάλληλης ράτσας σκύλου για την οικογένειά σας, είναι μια σημαντική απόφαση. Θα πρέπει να θυμάστε πως το σκυλάκι που θα επιλέξετε θα φέρει χαρά στο παιδάκι σας, αλλά και σε εσάς. Όλα τα σκυλάκια αξίζουν ένα ζεστό σπίτι με αγάπη, ανεξαρτήτως ράτσας. Τα σκυλάκια που σας προτείνουμε, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή λόγω του χαρακτήρα τους και της σχετικά εύκολης εκπαίδευσής τους. Κάθε ράτσα είναι διαφορετική, για αυτό αξιολογήστε τη με βάση τις ανάγκες, τον τρόπο ζωής σας, αλλά και τον χαρακτήρα των παιδιών σας. Λοιπόν; Είστε έτοιμοι να αποκτήσετε έναν πιστό και στοργικό σύντροφο για το παιδί σας;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το να έχετε σκύλο αποτελεί μεγάλη ευθύνη και δεν είναι μία απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται επιπόλαια. Τα σκυλιά είναι ζωντανά πλάσματα με τις δικές τους ανάγκες και συναισθήματα, και απαιτούν σημαντική αφοσίωση χρόνου και ενέργειας. Να θυμάστε ότι ένας σκύλος δεν είναι παιχνίδι, αλλά ένα “μέλος της οικογένειας” που χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα, εκπαίδευση και προσοχή. Πριν αποκτήσετε έναν σκύλο, λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας, τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε ένα κατοικίδιο και αν μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες του. 

“Οι πληροφορίες που παρέχονται στο babylife, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρούνται ιατρική ή επαγγελματική συμβουλή. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό για οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή ανησυχίες. Τα άρθρα βασίζονται σε μελέτες, έρευνες και προσωπικές εμπειρίες.

Η φιλία μεταξύ ενός σκύλου και ενός παιδιού αποτελεί έναν από τους πιο γερούς δεσμούς στη φύση!