Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω
Προτάσεις

Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;

Κάθε μωρό θα πρέπει αργά ή γρήγορα να μάθει να πίνει από ποτήρι. Ωστόσο, αυτό το σημαντικό στάδιο αποτελεί μια πρόκληση για τους νέους γονείς. Αυτό συμβαίνει γιατί το μωρό μας έχει μάθει να πίνει από μπιμπερό, κι όσο μεγαλύτερο είναι κατά τη μετάβαση τόσο δυσκολότερη γίνεται η διαδικασία.

Μάλιστα, η μετάβαση στο εκπαιδευτικό ποτηράκι γίνεται πιο επιτακτική εάν σκεφτούμε τις επιδράσεις που έχει το μπιμπερό στο παιδί μας όσο μεγαλώνει. Αρχικά, φθείρει τα δοντάκια του και μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης τερηδόνας. Επιπλέον, η στάση σώματος του μωρού όταν πίνει από μπιμπερό ευθύνεται για την εμφάνιση λοιμώξεων του αυτιού, όπως ωτίτιδες. 

Έτσι, αν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία του παιδιού μας και να συμβάλλουμε στην υγιή ανάπτυξή του, θα πρέπει να προμηθευτούμε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι όσο νωρίτερα γίνεται.

Πότε μπορεί το παιδί μου να χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικό ποτηράκι;

Παρόλο που η χρήση του ποτηριού είναι σημαντικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού μας, δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Η διαδικασία γίνεται σταδιακά και το εκπαιδευτικό ποτηράκι το προετοιμάζει κατάλληλα. Έτσι, το μωρό μας μπορεί να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί εκπαιδευτικά ποτηράκια από την ηλικία των 6 μηνών.

Πώς θα κάνουμε τη μετάβαση από το μπιμπερό;

Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα είναι πώς μπορούμε να κάνουμε αυτή την μετάβαση. Η απλούστερη συμβουλή είναι να ξεκινήσουμε όσο νωρίτερα γίνεται. 

Προσπαθούμε να δείξουμε στην πράξη ποια είναι η χρήση του ποτηριού και πώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο του. 

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης, το μωρό ενδέχεται να ζητάει το μπιμπερό του. Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να μην ενδώσουμε και να μην επιστρέψουμε στο μπιμπερό.

Πώς να επιλέξουμε εκπαιδευτικό ποτηράκι;

1. Ξεκινάμε με εκπαιδευτικό ποτηράκι που έχει στόμιο από σιλικόνη

Ακόμα μια χρήσιμη συμβουλή είναι να βρούμε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι που διαθέτει στόμιο από σιλικόνη. Αυτό το υλικό είναι γνώριμο στο παιδί καθώς οι πιπίλες και το στόμιο του μπιμπερό είναι κατασκευασμένα από αυτό. Επιπλέον, η σιλικόνη είναι αρκετά μαλακή ώστε να προστατεύει τα ούλα από τραυματισμούς.

Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;
Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;

2. Προτιμάμε ένα ποτηράκι με δύο λαβές

Αρχικά, θα ήταν καλό να βρούμε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι με δύο εργονομικές λαβές. Ο ειδικός σχεδιασμός τους διευκολύνει το μωρό μας να κρατάει το ποτήρι στα χέρια του, ακόμα κι αν δεν έχει καταλάβει ακριβώς τη χρήση του. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να το συνηθίσει ευκολότερα.

3. Επιλέγουμε εκπαιδευτικό ποτηράκι με καλαμάκι

Άλλη μια συμβουλή που έχουμε κατά νου είναι να βρούμε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι με καλαμάκι. Πριν καταφέρει το μωρό να πιει απευθείας από το ποτήρι, είναι πιθανό να καταφέρει να ρουφήξει μέσα από το καλαμάκι.

Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;
Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;

4. Βρίσκουμε εκπαιδευτικό ποτηράκι με καπάκι για εύκολη μεταφορά

Ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι με καπάκι είναι μια πολύ πρακτική λύση καθώς μπορούμε να το μεταφέρουμε παντού μαζί μας. Έτσι, μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ακόμα και στη βόλτα.

Η μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι διευκολύνεται από το εκπαιδευτικό ποτηράκι. Με επιμονή και υπομονή μπορούμε να υποστηρίξουμε το μωρό μας και να βοηθήσουμε την ανάπτυξή του. 

Κάνω λάθη σημαίνει ότι μαθαίνω, εκπαιδεύομαι πάει να πει ότι γίνομαι καλύτερος, αναπτύσσομαι σημαίνει ότι μπορώ...