Προτάσεις

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

Τα βιβλία αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτά καλλιεργούν την φαντασία τους, τις γνωστικές τους δεξιότητες, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους και ξεπερνούν φοβίες. Επιπλέον, οι περισσότεροι γονείς διαβάζουν στα μωράκια τους πριν τον ύπνο καθώς τα βοηθά να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν. 

Παρακάτω θα δούμε τα καλύτερα παιδικά βιβλία που επιλέγουν οι γονείς για τα παιδιά τους αλλά συναρπάζουν ακόμη και τους ίδιους!

1. Κρυφτούλι στο δάσος

Ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα και εικόνες για ηλικίες 0-3 ετών που σίγουρα θα συναρπάσει το μωρό σας. Τα στοιχάκια του θα εξάψουν την περιέργεια του μωρού να βρει πού κρύβονται τα ζωάκια του δάσους. Διαθέτει υφασμάτινα στοιχεία που βοηθούν στην λεπτή κινητικότητά του.

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία
Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

2. Η κατσούφα πασχαλίτσα

Άλλο ένα παραμύθι για ηλικίες 0-3 ετών που εστιάζει στις συμπεριφορές. Μια αρκετά γκρινιάρα πασχαλίτσα που θεωρεί τον εαυτό της καλύτερο από όλους, μέχρι που στον δρόμο της εμφανίζεται ένας ισάξιος αντίπαλος και της μαθαίνει να συμπεριφέρεται σωστά.

3. Το λιοντάρι και το ποντίκι

Μύθος του Αισώπου, ενός από τους σπουδαιότερους μυθοποιούς της αρχαιότητας, εικονογραφημένο για τους μικρούς αναγνώστες της ηλικίας 3-6 ετών. Μέσα από αυτόν τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημαντικότητα του να προσφέρεις αλλά και για την καλοσύνη.

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία
Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

4.Το δέντρο που συνεχώς έδινε

Ένα μυθιστόρημα που καθηλώνει κάθε παιδί ηλικίας 3-6 ετών. Το δέντρο με την αγνή του καρδιά δίνει συνεχώς στο αγόρι ότι χρειάζεται ώστε να είναι χαρούμενο αλλά αυτό δεν είναι ποτέ ευχαριστημένο, μέχρι την στιγμή που καταλαβαίνει τα συναισθήματα του δέντρου. Μία ερμηνεία με όμορφη προσέγγιση της ανιδιοτελούς αγάπης.

5. Θα σ'αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Είναι ένα βιβλίο για ηλικίες 3-6 ετών που αναφέρεται  στην επιβεβαίωση της αγάπης που χρειάζονται τα μικρά από τους γονείς. Παρουσιάζει με όμορφο και γλυκό τρόπο τις ανησυχίες του μωρού, την ηρεμία και την σιγουριά που νιώθει μέσα από τα λόγια της μαμάς καγκουρό.

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία
Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

6. Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος

Πρόκειται για βιβλίο για ηλικίες από 6 ετών. Εστιάζει στην εύρεση δύναμης που χρειαζόμαστε ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που εμφανίζονται στον δρόμο μας. Οι δύο ήρωες μέσα από το ταξίδι τους στην φύση μας δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή και να κρατάμε μόνο τα θετικά συναισθήματα.

7. Ο Μικρός Πρίγκιπας

Σύμφωνα με πολλούς, είναι το καλύτερο παιδικό βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ. Απευθύνεται σε ηλικίες από 9 ετών, αλλά συγκινεί ακόμη και τους μεγαλύτερους. Είναι γραμμένο με απλό και τρυφερό ύφος που δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα κάθε φορά που το διαβάζεις. Ένα μικρό βιβλίο με μεγάλη καρδιά!

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

8. Χάρι Πότερ

Μία πασίγνωστη σειρά βιβλίων για ηλικίες από 12 ετών. Πρωταγωνιστεί ο  Χάρι Πότερ, ένα μικρό αγόρι που αναγκάζεται να κατοικήσει στο σπίτι των θείων του έπειτα από τον χαμό των γονέων του, μέχρι την στιγμή που τον καλούν στη σχολή Χόγκουαρτς. Εκεί εξελίσσονται οι μοναδικές  και μαγευτικές περιπέτειες του Χάρι και των φίλων του. 

Ο κόσμος των βιβλίων είναι απέραντος. Σε κάθε βιβλίο έχεις την δυνατότητα να ταξιδέψεις σε διαφορετικό κόσμο, πλανήτη, γαλαξία, ακόμη και σε αυτούς που δεν υπάρχουν. Μπορείς να νιώσεις έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Είναι ένας από τους πιο όμορφους τρόπους να μάθουν τα παιδιά για την ζωή, την αγάπη και τη φιλία. Μέσα από τα βιβλία θα γεμίσουν όνειρα και φιλοδοξίες. 

Δεν υπάρχει παιδί που μισεί το διάβασμα. Υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο. ~ Frank Serafini