Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου_αγόρι, κορίτσι (συμβουλές)
Προτάσεις

Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου | αγόρι, κορίτσι

Όταν ετοιμάζουμε το παιδικό δωμάτιο, η επιλογή του χρώματος είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις. Το χρώμα που θα διαλέξουμε επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας μια διαφορετική όψη στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορεί να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο ή το αντίθετο. 

Επίσης, κάθε χρώμα έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα που επιδρά στην ψυχολογία του μωρού μας. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες του δωματίου. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε έντονες πινελιές σε συγκεκριμένα έπιπλα ή σημεία του τοίχου. Παρακάτω θα δούμε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το χρώμα του παιδικού δωματίου τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια.

Ροζ ή Γαλάζιο;

Κατά το παρελθόν, το ροζ και το γαλάζιο ήταν τα κυρίαρχα χρώματα για το παιδικό δωμάτιο ανάλογα με το φύλο του μωρού. Παρ’ όλα αυτά, πλέον δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί και μπορούμε να επιλέξουμε αυτές τις αποχρώσεις και για τα αγόρια και για τα κορίτσια. Μάλιστα, το απαλό γαλάζιο θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο χρώμα για το παιδικό δωμάτιο μιας και είναι το χρώμα της ηρεμίας.

Εναλλακτικές Προτάσεις για το Χρώμα του Παιδικού Δωματίου

Υπάρχουν πολλές παστέλ και απαλές αποχρώσεις που είναι ιδανικές για το παιδικό δωμάτιο πέρα από το ροζ και το γαλάζιο. Αυτές είναι οι καταλληλότερες για το δωμάτιο του μωρού μας:

Ανοιχτό Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα από τα χρώματα που ενεργούν ευεργετικά. Κατά την ψυχολογία, οι ανοιχτές πράσινες αποχρώσεις αντιπροσωπεύουν την αισιοδοξία και την ελπίδα. Ιδανικό το χρώμα της μέντας αφού βοηθά και στη συγκέντρωση. Οι πιο παλ τόνοι μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και με άλλες αποχρώσεις.

Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου | αγόρι, κορίτσι
Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου | αγόρι, κορίτσι

Παστέλ Κίτρινο

Η παστέλ απόχρωση του κίτρινου επιδρά επίσης θετικά στην ψυχολογία του μωρού, καθώς θεωρείται μια απόχρωση που του φέρνει ηρεμία και χαλάρωση. Εάν το δωμάτιο του παιδιού μας είναι μικρό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να το φωτίσουμε και θα το βοηθήσει να φαίνεται μεγαλύτερο.

Λιλά

Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο είναι το λιλά ή κάποια άλλη απαλή απόχρωση του μωβ. Πρόκειται για ένα χρώμα που συμβάλλει στη δημιουργικότητα του παιδιού μας ενώ συνεχίζει να έχει χαλαρωτική αίσθηση. Για αυτό και δεν προκαλεί την υπερδιέγερση των έντονων αποχρώσεων. Σύμφωνα με την σύγχρονη χρωματοθεραπεία, το μωβ βοηθά στην όραση και στην ακοή!

Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου | αγόρι, κορίτσι
Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου | αγόρι, κορίτσι

Μπεζ

Από τις ουδέτερες αποχρώσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, το μπεζ, είναι η καλύτερη επιλογή μας. Ενώ το λευκό και το γκρι ενδέχεται να δώσουν έναν ψυχρό τόνο στο δωμάτιο, το μπεζ είναι μια γήινη απόχρωση που θα του δώσει μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το μεγάλο θετικό του μπεζ είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητους χρωματικούς συνδυασμούς και να αναδείξει τα χρωματιστά έπιπλα του δωματίου. 

Πορτοκαλί

Παρόλο που το πορτοκαλί είναι ένα έντονο χρώμα, υπάρχουν απαλές αποχρώσεις του που το κάνουν ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι πολύ ζεστό και θα δημιουργήσει έναν υπέροχο χώρο για το μωρό μας. Ταυτόχρονα, το πορτοκαλί γεμίζει με αισιοδοξία του παιδί μας και ενισχύει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του!

Τα καλύτερα χρώματα παιδικού δωματίου | αγόρι, κορίτσι

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες αποχρώσεις για το παιδικό δωμάτιο τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επιλέξουμε οικολογικά χρώματα χωρίς χημικά ώστε να το προστατεύσουμε.

Επιλέγουμε οικολογικά χρώματα χωρίς χημικά ώστε να προστατεύσουμε το μωράκι μας